Distriktets höstfest 2014 i Härmä

Distriktets höstfest 2014 i Härmä

Lördagen den 13 september samlades 214 personer för att fira den årliga höstfesten med Kust-Österbottens Hjärtdistrikt. Vi kom från Kronoby i norr till Kristinestad i söder till  Härmä Rehabcenter som hälsade oss med  strålande höstsol.

Dagen inleddes med välkomstord av distriktets ordförande Bo Forsman. 

Anna Forsman, doktor i folkhälsovetenskap höll ett uppskattat anförande med rubriken ”Ta hand om dig – välbefinnande, sociala relationer och livsglädje som hälsoresurser”. Hon framhöll att vår psykiska hälsa beror på hur vi upplever vår situation, vad vi tänker, vad vi känner. Det är inte hur man har det, utan hur man tar det. Livsglädje är en positiv känsla som hör samman med positiva förväntningar vi har.  Å andra sidan möts vi också av besvikelser, som vi bör lära oss att möta. Detta kan ske genom att träna positivt tänkande. Det är en resurs att uppleva att ha kontroll över sitt liv. Social gemenskap att höra med i en grupp är en hälsoresurs. Vi ska fylla åren med liv, inte livet med år.

Musikanten Christian Vesterkvist underhöll med musik och sång under dagen. Han ledde också allsången. 

Distriktets verksamhetsledare Bodil Kantola berättade om distriktets hjärtkurser som ordnas här i Härmä. Vi fick också en presentation av Härmän Kuntokeskus och vilka tjänster  de har att erbjuda.

Det var många kära återseenden och nya kontakter knöts under dagen. Som det hör till en sådan här dag fick vi en god lunch från stående bord. Före eftermiddagskaffet fick man delta i lätt hjärtgymnastik eller ta en promenad i det fina höstvädret. Dagen avslutades med "Nu går sista visan” och vi anträdde hemfärden. 

1 mid will always be the best cheap shoe
Bilder från höstfesten.
Föreläsare Anna Forsman.
Musikanten Christian Vesterqvist.