Korsholm runt resa

Korsholm runt resa

Korsholms hjärtförening
”Korsholm runt 2 resan” 14.9.19
Lördagsmorgon, solen skiner, +8 gr och nordlig vind. Önskeväder för en bussresa runt Korsholm.
Vi startar kl. 9.00 från Ingsva bussgarage, 16 passagerare, guiden Henrik Fågelbärj och chaufför ..Antus bakom ratten, mot Kvevlax där paret Nyström stiger på. Nu är alla med och vi far mot Vassor och Kuni. I Kuni svänger vi in till Åkes museum som de flesta inte hört talas om. Alla beundrar alla vackra saker, allt från minsta köksattiralj till en stor Volvo lastbil. Finns c 1100 artiklar att titta på. Åke och Per-Johan hade dukat fint med långbord och kokat gott kaffe med dopp som alla fick avnjuta. Hjärtföreningen bjöd på besöket och kaffet hos Åke!
Fortsätter efter Kunivägen genom ”Trollskogens” alla kurvor och backar mot Östra Älvsbyarna och tar också en avstickare till Gamla Vasa och ser kyrkan, museet och via skolan. Henrik har mycket att berätta om dessa.
Efteråt tar vi sikte på Malax, lunch på Åminne stugbys restaurang efter en liten rundtur till folkparken. Helstekt grisfilé, potatis, ugnstekta rotsaker, stort salladsbord och kaffe med chokladpraliner till efterrätt, allt mycket välsmakande och buffé så alla kunde äta så mycket de ville.
Mätta och belåtna fortsatte vi med en rundtur runt i Malax och mot Söderfjärden och Meteorian. Där är mycket att lyssna och se från svunna tider. För flera miljoner år sen. Intressant att höra på Andersén och Fågelbärj. Där bjöds också på kaffe och goda kraterbullar.
Nu var det dags att vända hemåt efter en intensiv dag med mycket ny vetskap och fått umgåtts med alla glada medresenärer som vi delat dagen med.